Házszabályzat

Aki eleddig eljutott talán felfogta; itt sem várhat kőmerev meghatározásokat - ez nem egy olyan oldal. Viszont a legalapvetőbb, természetesnek ható, kulturált viselkedési normák betartása elvárt, sőt egyes negatív viselkedési formák esetén az adott felhasználóval szemben ellenlépéseket kell tenni a közösség érdekében.

Website jellege: szigorúan tájékoztató jellegű információk megosztása. Bármely jellegű észrevétel, kritika, javítási javaslat/eltávolítási felhívás a hivatalosan meghatározott e-mail címen keresztül történhet (lásd. lent).

A site céljai:

 • általánosan bemutatni, a háború korát eszközein, körülményein, híresebb személyein, vagy éppen az átlagember szemén keresztül, képet adva egymásnak, hogy segíthessek/segíthessünk másoknak elképzelni ezeket az éveket.
 • A weblap alapvetően a német fegyveres erők járműparkjára koncentrál, illetve ezzel kapcsolatos, önálló témakörökre - mint gyártási adatok, élet a hátországban, stb.
 • A site-on megjelenő tartalmak kapcsán elvárok magamtól egyfajta igényességet, de az koránt sem doktori minőségű szakanyag. Sőt, minden cikk egyben plagizálás is - én információt gyűjtök, rendszerezek szeretettel, nem történelem tudományt gyártok - azt meghagynám a történészeknek.


Mi nem a site célja?

 • A site nem Véleményirányító központ - nem célja és nem terepe sem náci eszmék méltatása, fetisizálása, sem azok értelmetlen ócsárlása. A náci eszme létezése részben/átmeneti részsikeressége TÉNY, ennek ellenére követése abszolút NEM ajánlott. Ennek megfelelően a site-on sem tervezek SOHA ehhez fogható témákat, gondolatokat terjeszteni, éltetni, de annak ellenkezőjeként, tudomást nem  venni sem fogok.
 • Nem célom kimosni, vagy feleslegesen ekézni embereket, csoportokat, fogalmakat.
 • Nem célom új, eleddig nem értelmezett, világ megváltó elméleteket gyártani, megmagyarázni.
 • Nem célom olvasókat a saját vélt, vagy valós értelmezésemről betegesen győzködni - egyet lehet érteni, lehet cáfolni, de beleállni véget nem érő vitákba nem fogok.
 • Nem célom személyeskedő hangvételt alkalmazni élő, vagy már halott személyre, csoportra - ez a tevékenység mások részéről is irtásra kerül (talán úgy hívható: moderálás).
 • Nem célom vállalhatatlan ügyek mellé bátran kiállni - mertcsakazértis…
 • A site-nak NEM célja a háborús állapotok pozitív vagy kevésbé negatív színezetűre maszkírozva.
 • A site célja NEM a szélsőséges közösségek szalonjaként üzemelni, szélsőséges megnyilvánulásoknak teret adni, és ennek polkorrekt ellenkezője sem.

A site felhasználói számára betartandó irányelvek:

 

Holokauszt bármely formában kifejezetten tiltott téma a site-on.

A komment szekció dolgai...

A website - egyébként egyszerű - szabályait be nem tartó látogatók, kommentelők, forumozók automatikusan tiltásra, majd törlésre kerülnek. Amennyiben pedig kezelhetetlenné válna a helyzet a feliratkozás menetének szigorítása, végső esetben részleges vagy teljes korlátozása fog bekövetkezni.

A site hivatalos kapcsolattartó e-mail címe:

generalvonsepp@gmail.com